Share Love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

There’s no doubt that most of the fascinating scientific discoveries/inventions were fueled by the absurd thinkings and radical ideas of humans. Einstein had a lot of thought experiments — probably the most audacious part of his contribution to physics. Once a Young man questioned; If an apple falls, Moon shall fall too. That young man was the insanely genius scientist Sir Issac Newton.

Riddles have been proven to be one of the best ways to accelerate critical thinking and boost imagination skills and attention span as well. Riddles Improve Visual and Spatial Reasoning. Surprisingly, some kind of riddles stimulates/exercise both sides of your brain. According to psychologists and doctors, a person must crack ten riddles a day.  Thinking out of the box does matter as mathematical and logical skills are not the only way to measure intelligence. Now it’s time to twist your brain with some riddles. You have 30 seconds to rely on your mind to think of the best possible answers. Comment down the riddle that made you clueless!

01: What is the largest possible number you can think of using only 2 numbers (no mathematical symbols)?

Answer: 9^9 (9 raised to the power 9).

02: What starts and ends with the letter ‘E’, but has only one letter?

Answer: An envelope.

03: On a late Sunday afternoon, police officer Caesari is called to a crime scene nearby. As soon as he enters the room, he finds a dead man with wet feet who appeared to have hanged himself from the ceiling. He is quite puzzled as he sees no chairs or table that the man could have used to jump off of. He observes the rooms precisely for a while and found the solution. How did the officer figure that out?

Answer: The man used a block of ice to stand on it and attach the rope to his head. All he had to do then was waiting for the ice to melt. That caused the man to have wet feet.

04: A truck driver was going the opposite route of the one-way street. A police officer saw him but didn’t stop him, why?

Answer: He was walking.

05: I am the five letters word. If you remove the first letter, I am the form of energy. If you remove both the first and second letters, you can eat me. If you remove all the letters except for the last one, you can drink me now. Well, that’s a nice meal. So, What am I?

Answer: Wheat

06: A lotus flower right in the middle of a beautiful lake blooms in such a way that it covers the region twice of the lake than it was a day before. If the lotus covers half of the lake in 10 days, how many days will it take to fill the entire lake?

Answer: 11 days as it covers the region twice of the lake than it was a day before.

07: Your university fee has been increased by 10%. After 6 months, the university fee has been decreased by 10%. Was that the case of profit or loss?

Answer: Loss. 10% of 100 is less than 10% of 110.

08: On a gloomy Sunday evening, three women were enjoying coffee in a small cafe. Before entering the cafe, they put their identical looking umbrellas upright into the box next to the entrance. While leaving, they randomly took one of the umbrellas without checking its labels. What percentage of chance is there, that exactly two women pick up their own umbrellas?

Answer: Zero percent (0%). If two women pick up their own umbrellas, then the third umbrella undoubtedly belongs to the third woman. It’s quite impossible that exactly two of the women walk with their own umbrellas. It could only be zero, one or all three chose their own umbrella, but not two.

Well, that’s was a gloomy Sunday evening, not a rainy Sunday evening. What’s the point of carrying umbrellas?

09: Imagine you are being kidnapped by a Psycho serial killer. The countdown of your last breath can begin at any moment. However, the killer is a kind guy and offered you a riddle. The riddle is; If you speak a lie, I will shot you with my gun. If you speak the truth, I will simply keep you isolated from the outside world in a small room for nine years. Your words made killer immediately set you free. What did you say to him?

Answer: I will be shot dead. This statement can neither be true nor be false. If he doesn’t shoot him with his gun, it will make the statement false, meaning that he should keep him isolated rather than killing him.

10: Twins born just one minute apart celebrate their birthdays two days apart once every several years. How is that possible?

Answer: One of them was born at 11:59 PM on February 28th, while the second one at 00:00. It wasn’t a leap year, so another twin who came a minute later was born on March 1st.

Thanks for being here!


Share Love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •